© .

Lierse Kempenzonen neemt meteen kaap van 500 abonnees

Lierse Kempenzonen startte vrijdag met zijn abonnementenverkoop en dat zal het Lisp geweten hebben. Vanaf het middaguur stroomden bosjes fans naar hun gebruikelijke thuishaven om een seizoenkaart te bemachtigen. Nog voor sluitingstijd hadden meer dan 500 supporters zich van een abonnement bediend.

Kurt Guldentops

Lierse Kempenzonen hoopt 1.906 abonnees op de teller te krijgen, verwijzend naar het oprichtingsjaar van het vroegere Lierse SK. Vrijdag bleek alvast dat het enthousiasme bij de achterban groot is. Toen het bestuur om 19.06u een gratis vat aanstak was er meer dan een gezellige drukte.

Damien Maes had zijn abonnement dan al urenlang op zak. De 20-jarige fan uit Duffel was de eerste aan wie een seizoenkaart werd uitgereikt. “Al sinds mijn zesde kom ik samen met mijn grootvader naar het Lisp afgezakt. Gaandeweg maakte ik ook het gros van de verplaatsingen mee. Nu Lierse aan de vooravond van een nieuwe start staat, wou ik absoluut mijn steentje bijdragen.”

Het voorbeeld van Damien Maes kreeg overigens ook stevig vervolg. De hele dag lang bleven supporters toestromen op het Lisp. De wachttijden liepen op piekmomenten op tot bijna een uur. Maar met ambiancemuziek en onder een stralende zon bleef de sfeer uiterst positief. Uiteindelijk werd na de eerste dag de kaap van de 500 abonnementen al genomen. Met intussen onder meer circa 25 supportersclubs op de teller zal dat aantal de komende dagen nog flink opgedreven worden.

Twee weken terug al startte ook Lyra-Lierse met zijn abonnementenverkoop. De club uit de derde amateurklasse communiceerde toen 200 abonnementen te hebben verkocht.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws