© rr

Man verliest net voor WK zijn vrouw en kinderen in een auto-ongeluk, maar gaat toch naar Rusland om hen te eren

Het meest trieste verhaal van dit WK voetbal komt uit Mexico. Gilberto Martinez verloor net voor het WK voetbal zijn vrouw en twee kinderen in een zwaar auto-ongeval. De Mexicaanse familie zou samen afreizen naar Rusland om hun land aan te moedigen, maar aan dat plan kwam abrupt een einde. Martinez besloot, als deel van het rouwproces, om toch af te reizen naar Rusland. Hij eert er zijn overleden familie, en krijgt ook vanuit de voetbalwereld heel wat steun.

Jarni Van Waesberge, jtp

Zo droeg Guillermo Ochoa, de doelman van Standard, de 1-0 zege van Mexico tegen Duitsland op aan Martinez en zijn familie. Twitter: “Dit was voor je familie.”

Voor de weduwnaar is het WK een vorm van verwerking. Het was al het vijfde WK dat hij bijwoonde, en hij wou graag de rest van zijn gezin erbij hebben gehad. Zijn psycholoog had hem daarom aangeraden te gaan.

Martinez droeg voor de wedstrijd tegen Duitsland al shirts van Mexico en Argentinië met daarop de namen van zijn vrouw en kinderen, en om zijn nek de badges waarmee die op het WK zouden hebben rondgewandeld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ochoa en Martinez kennen elkaar omdat Martinez een vriend van Ochoa’s vertegenwoordiger is. Nadat de doelman - uitgerekend op vaderdag - de netten schoon hield tegen wereldkampioen Duitsland, vormde hij de overwinning om tot een eerbetoon aan Martinez’ overleden familieleden.

Martinez zelf bracht de handschoenen van zijn overleden zoon mee om aan Ochoa te overhandigen. In plaats van handschoenen uit te delen, kreeg de doelman er nu zelf een paar. Al heeft dat specifieke paar wel héél veel betekenis.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.