© PhotoNews

Bondscoach Martinez zag tegen Engeland "heel veel positieve signalen" en heeft goed nieuws over Kompany

Bondscoach Roberto Martinez onthoudt veel positieve elementen na de 1-0 zege van donderdag tegen Engeland, die de Belgen de groepswinst opleverde. "De vervangers toonden dat ze klaar zijn en het team een bijdrage kunnen leveren", vertelde de Spanjaard vrijdag op een persconferentie.

jtp

"Ik zag tegen Engeland veel goede signalen", stak Martinez van wal. "De jonge spelers stonden er en Adnan Januzaj was de match winner tegen een grote tegenstander. Thomas Vermaelen speelde alsof hij nooit weggeweest is en ook Vincent Kompany draaide meteen op niveau mee. Een wedstrijd winnen zorgt altijd voor vertrouwen. Vincent heeft goed gereageerd op zijn invalbeurt en is wedstrijdfit. Met Thomas gaat het eveneens goed, hij heeft een klap boven zijn oog gekregen maar dat komt in orde. Romelu Lukaku is ook opnieuw helemaal fit."

De Belgen treffen in de achtste finales Japan, een op papier haalbare kaart. Wat verwacht de bondscoach? "Japan is een dynamisch en goed georganiseerd team. We speelden vorig jaar nog tegen hen in Brugge (1-0 winst voor België, nvdr.). Het wordt een lastige partij. Zij weten waar ze een tegenstander pijn kunnen doen."

Herbeleef hier de persconferentie:

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Meer voetbalnieuws