© Bokrijk

Niet te missen in de week van zaterdag 30 juni en met vrijdag 6 juli

Heel de zomer lang organiseren we activiteiten voor kinderen. Hier vind je onze tips voor deze week.

Bokrijk
  1. Zeefdrukinitiatie Ontdek de ambachtelijke druktechniek van het zeefdrukken tijdens de start van de zomer. Breng je eigen witte t-shirt, keukenhanddoek, totebag of kussensloop mee en maak er een handgedrukt en uniek stuk van. Je mag het helemaal zelf bedrukken. Atelier Gezeever begeleidt je in het maakproces op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 juli.
  2. Op stap met de boer Wist je dat er één persoon echt woont en leeft in het Openluchtmuseum? Dat is de boer van Bokrijk, die dag in dag uit voor de dieren zorgt. De hele zomervakantie lang kan je op maandag met hem mee op stap om er alles over te weten te komen.
  3. Workshop vakwerkbouw Begint het bij het zien van de restauraties in het museum ook te kriebelen? Pak dan in de workshop vakwerkbouw op maandag en donderdag zelf een bouwplan in de hand. Aan de hand van pen-en-gat verbindingen zet je een vakwerkconstructie op schaal recht.
  4. Theater Tique Woensdag is figurentheater namiddag in Bokrijk. Deze woensdag is het de beurt aan Theater Tique met “Tique”. In 2015 werd het blauwe mannetje Tique winnaar van het Nederlandse televisieprogramma Popster. Sindsdien is Tique een echte wereldreiziger, die te zien was op vele internationale festivals en op de televisie in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italië.
  5. Kinder Speel(w)erf De ABC-architectuurstudio is een interactieve tentoonstelling waar kinderen en volwassenen zelf aan de slag kunnen rond thema’s als wonen en bouwen, stad/platteland en de innerlijke en uiterlijke ruimte. Spelenderwijs ontdekken ze de verbinding tussen natuur en architectuur, de geschiedenis van de bouwkunst of de elementen die de kwaliteit van ruimtes bepalen. Deze tentoonstelling kan je de hele zomer lang dagelijks ontdekken.