© ZVA

Vijf tips om de zomervakantie feestelijk in te zetten

De zomer is al in het land, vanaf morgen - zaterdag - ook de vakantie. Niet meteen plannen om het reces goed in te zetten? Vijf (multiculturele) tips om er een onvergetelijk openingsweekend van te maken, voor jong én oud.

PB

Elrow Town Antwerpen

Dit Spaanse format maakt zijn intrede in Antwerpen. De feeërieke Middenvijver vormt het decor voor dit vroege zomerfestival. Elrow belooft één groot feest te zullen worden, met een affiche om u tegen te zeggen: o.a. Äme Live, Andrea Oliva, Andres Campo, Art Department en Neon B2B L Bossa.

Praktisch: op 30/06, van 12u tot middernacht, Middenvijver, Blancefloerlaan, Antwerpen. Alle info op www.elrowtown.com.

PillaAr 12

PillaAr12 inviteert 200 internationale artiesten om de 82 pijlers van het viaduct A12 in Wilrijk in een street-art jasje te steken. Het wordt een complete make-over. Het festival start vanavond (vrijdag) met een Kickoff Party om 20u, met o.a. Mayhem Makers, The Nigineer en Jimmy’s Jacket. Zaterdag laat PillaAr vanaf 10u foodtrucks aanrukken. Verder zijn er ook een stoepkrijtwedstrijd en kan je meebouwen aan het langste palettenmeubel.

Praktisch: op 29 (20u) en 30/06 (10u) aan het viaduct, Boomsesteenweg, Wilrijk. De toegang is gratis. www.pillaar.be

Stormkop hijst de zeilen

Stormkop wordt de meest avontuurlijke droom-, doe- en denkplek voor kinderen. Tijdens het openingsweekend staan er expedities, workshops, voorstellingen, ervaringen, concerten en zeemansverhalen op de affiche. Verder zijn er een brunch en een familie-atelier. Belangrijke noot: tijdens 'Stormkop hijst de zeilen' zijn de kinderen aan de macht. Ze experimenteren, ondernemen, filosoferen en bouwen rond het thema ‘maritiem erfgoed’.

Praktisch: op 30/06 (vanaf 14u) en 1/07 (vanaf 11u) aan de Droogdokkenweg AWN1, 2030 Antwerpen. De toegang is gratis. www.stormkop.be

Solidair met de Palestijnse jeugd

Kind zijn in openluchtgevangenis Palestina, hoe doe je dat? Geen vrijheid kennen en continu gecontroleerd worden, hoe voelt dat? Ahed Tamimi (17) kwam in verzet en werd ervoor berecht tot 8 maanden celstraf door een Israëlische, militaire rechtbank. “Toon je solidair met Ahed, en met de Palestijnse jeugd. Laat je stem horen en kom naar ons solidariteitsevenement”, prijst de organisator zijn event aan. “Verwacht muzikale en theatrale interventies, kinderanimatie en hapjes.”

Praktisch: op 1/07 (vanaf 15u) in Kavka, Oudaan 14, Antwerpen. De toegang is gratis.

Zomerbar

Er zijn nog zekerheden in het leven: de zomerbar is terug. In een strandstoel met je voeten in het zand of in een hangmat met een heerlijke cocktail in de hand: alles kan aan de Sloepenweg. Er zijn verkoelende drankjes en heerlijk eten verkrijgbaar. Zin in petanque? Ook dat kan. De kinderen kunnen hun hart ophalen in de speeltuin en de Zomerbibliotheek.

Praktisch: vanaf 29/06 tot 2/09 (telkens open vanaf 14u) aan de Sloepenweg, Antwerpen. De toegang is gratis. www.zva.be