© Stad Mechelen

© ldn

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Heilige Geestsite met nieuwbouw De Maan maakt kans op Erfgoedprijs

De Heilige Geestkapel, het aanpalende huis en de nieuwbouw van Beeldsmederij De Maan in de Mechelse binnenstad is een van de drie monumentale sites in Vlaanderen die kans maken op de jaarlijkse Erfgoedprijs. De stad kan er 12.500 euro mee winnen.

Sven Van Haezendonck

Met de erkenning beloont Vlaanderen organisaties of burgers die hun historisch erfgoed op een goede manier beheren. Na een grondige restauratie is de site in de Minderbroedersgang sinds 2016 opnieuw toegankelijk voor het publiek. Inwoners, verenigingen of bedrijven kunnen de ruimtes in de kapel en het pand ernaast huren voor feesten of evenementen. In de goudkleurige nieuwbouw heeft Beeldsmederij De Maan twee nieuwe theaterzalen gekregen.

“Het is een mooi voorbeeld van integrale en geïntegreerde monumentenzorg waarbij onroerend erfgoed hand in hand gaat met 21ste-eeuwse architectuur en op verschillende gebieden actief bijdraagt tot de kwaliteit en beleving van de stad”, zegt Greet Geypen (Open Vld), schepen van Monumentenzorg.

Stemmen voor een van de drie projecten kan tot en met de Open Monumentendag op zondag 9 september. Die dag kan je de site ook bezoeken. De winnaar wordt op vrijdag 5 oktober bekendgemaakt en maakt kans op de hoofdprijs van 12.500 euro.

www.onroerenderfgoedprijs.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio