Verkiezingen 2018 Antwerpen

© F.C. De Kampioenen

Carmen uit ‘F.C. De Kampioenen’ gaat in de politiek

Actrice Loes Van den Heuvel, beter bekend als Carmen uit ‘F.C. De Kampioenen’ maakt een opmerkelijke carrièreswitch. De 61-jarige zal op 14 oktober bij de gemeenteraadsverkiezingen lijstduwer zijn voor Groen in Keerbergen. Net zoals in de razend populaire televisieserie heeft ze een groot hart voor dieren: iets waar hondje Nero vast en zeker blij mee zou zijn. “Ik wil dat er meer aandacht gaat naar dierenwelzijn”, klinkt het bij Van den Heuvel.

mrra

Voor Loes Van den Heuvel zijn het de eerste stappen in de politiek, maar haar kandidatuur komt niet uit de lucht vallen. De actrice is al jarenlang lid van Groen en toen de lokale afdeling haar vroeg om op de lijst te staan, besloot ze om de partij mee te ondersteunen.

“Ik vind het voor elke gemeente belangrijk dat de groene stem ook in de gemeenteraad gehoord wordt. Daarom wil ik me volledig smijten om samen met deze sterke ploeg het verschil te maken in Keerbergen en om met open vizier te wegen op het beleid van onze mooie gemeent”, aldus de actrice.

Dierenwelzijn

Loes Van den Heuvel wil dat er meer aandacht gaat naar dierenwelzijn, iets waar ze zich al haar hele leven voor inzet. Ze is meter van tal van organisaties die pleiten voor dier en milieu, doet vrijwilligerswerk in de plaatselijke opvangcentra en voerde in het verleden geregeld actie voor GAIA. Daarnaast zette ze al vaak haar schouders onder acties voor daklozen en weeskinderen.

“Ik wil mee bouwen aan een Keerbergen waar iedereen, mens en dier, jong en oud, arm en rijk, z’n plek heeft”, vat Van den Heuvel samen. “Keerbergen is een prachtige gemeente en ik zie dagelijks hoe enorm veel mensen zich inzetten voor hun omgeving. Ik wil mijn dorpsgenoten nog meer bewustmaken dat we anders kunnen omgaan met dier en milieu. Dat gaat om kleine dingetjes, denk maar aan erg luidruchtig vuurwerk, maar ook de inplanting van nieuwe verkavelingen in groene zones. Daar bewuster mee omspringen zou onze dieren een enorm plezier doen.”

Meer over de verkiezingen 2018

Exclusief voor abonnees