Westerlo stelt nieuwe sponsor voor: “Blij met Kempische verankering”

Westerlo heeft vrijdag met Heylen Vastgoed een belangrijke nieuwe sponsor voorgesteld. Manager Herman Wijnants is opgetogen met de extra financiële injectie.

Kersten Steurbaut, svc

Heylen Vastgoed wordt (voorlopig) geen shirtsponsor, maar het bedrijf ging met Westerlo wel een langdurig partnership. “We bereikten een akkoord voor drie jaar, maar zullen ieder jaar een evaluatie maken”, vertelt Cedric Vanhencxthoven, mede-zaakvoerder bij Heylen Vastgoed. “Als de ambities van de club groeien, willen ook wij ons engagement aanpassen.”

Voor Westerlo is Heylen Vastgoed - dat zijn wortels heeft in Herentals - de derde belangrijke sponsor in de regio naast shirtsponsor Soudal (Turnhout) en IT-bedrijf GMI (Aarschot). “Die Kempische verankering is voor ons heel belangrijk”, is Wijnants tevreden. “De financiële input van Heylen Vastgoed geeft ons ook extra mogelijkheden.”

Transfers

Westerlo is maandag aan de voorbereiding begonnen met 24 spelers, maar de club wil graag nog drie extra aanwinsten aan de kern toevoegen. Zo wordt er nog gespeurd naar een linksachter, een vervanger voor Daan Heymans en een spits.

Westerlo heeft ook een vierde doelman aan zijn selectie toegevoegd. Pieter Caubergh (19) maakt de overstap van de Academie naar de A-kern en tekende een contract voor twee seizoenen, plus optie. Vorig jaar zat hij al een aantal keer op de bank, maandag begon hij mee aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Met Christophe Janssens (20) van Racing Genk heeft Westerlo een nieuwe linksachter op het oog. Het gaat om een mogelijke uitleenbeurt.

Janssens speelde al meer dan veertig wedstrijden voor de nationale jeugdploegen.

MEER OVER KVC Westerlo

Meer voetbalnieuws