© Photo News

Eupen strikt nu al zevende en achtste zomertransfer

KAS Eupen heeft zich donderdag verzekerd van de diensten van linksachter Cheick Keita. De 22-jarige Franse Malinees wordt voor een seizoen gehuurd van de Engelse tweedeklasser Birmingham City. Meteen daarop volgde al de achtste inkomende transfer: Mario Ortiz, een 29-jarige Spaanse centrale middenvelder die overkomt van de Spaanse tweedeklasser Cultural Leonesa.

Keita kreeg zijn opleiding aan de befaamde academie van Clairefontaine en bij AS Monaco. Doorbreken deed hij evenwel bij de Italiaanse tweedeklasser Virtus Entella. Birmingham City plukte hem daar in januari 2017 weg. Keita kreeg meteen speelgelegenheid in de Championship (11 wedstrijden), maar werd vorige zomer toch verhuurd aan Serie A-club Bologna. Daar kwam de geboren Parijzenaar het voorbije seizoen slechts tot drie officiële optredens.

Eupen contracteerde Mario Ortiz vorig seizoen al maar leende hem toen meteen uit aan de Spaanse tweedeklasser Cultural Leonesa. Komend seizoen speelt Ortiz wel aan de Kehrweg. De 29-jarige Ortiz was de voorbije jaargang goed voor 39 officiële duels voor Cultural Leonesa. Zijn team beëindigde de competitie op de negentiende plaats (op 22 teams) en degradeerde daarmee naar de Spaanse derde divisie. Voordien verdedigde Ortiz ook al de kleuren van onder meer Racing Santander, Espanyol B en Albacete.

Keita en Ortiz zijn voor Eupen de zevende en achtste zomertransfer. Eerder kwamen ook al verdedigers Julian Schauerte (Fortuna Düsseldorf) en Xavi Molina (Gimnastic Tarragona), middenvelder Mégan Laurent (Lierse) en aanvallers David Pollet (Sporting Charleroi), Ivan Yagan (Lierse) en Danijel Milicevic (AA Gent) de club versterken.

De Oostkantonners maakten ook bekend afscheid te nemen van Marc Valiente en Nicolas Verdier. De Spaanse verdediger trekt naar de Servische topclub Partizan Belgrado, met Verdier werd overeengekomen zijn contract te ontbinden.

Eupen kon zich het voorbije seizoen maar ternauwernood handhaven in de Jupiler Pro League. De Panda’s telden evenveel punten als degradant KV Mechelen, maar hadden een iets beter doelsaldo (-17 versus -18).

MEER OVER KAS Eupen

Meer voetbalnieuws