© AMF

Tien om te zien op Antwerp Metal Fest 2018

Zaterdag en zondag vindt de zesde editie van Antwerp Metal Fest plaats, zoals steeds in het Bouckenborgh Park te Merksem. AMF is een klein maar fijn festival, waar de pintjes en tickets nog goedkoop zijn en waar er voldoende ruimte is. Geen gezeik: twee dagen, twee podia, enkel metal. Naar jaarlijkse traditie: onze tien tips.

TDS

1. Testament, zondag, 21.30u

Na Exodus en Death Angel slaagde de organisatie van AMF er weer in een legendarische thrash-pionier naar het Bouckenborgh Park te halen. Opgericht in de Bay Area in 1983 maakte deze Amerikaanse band klassieke albums als ‘The Legacy’ (1987) en ‘The New Order’ (1988). Maar zoals het succes van het recente ‘Brotherhood Of The Snake’ (2016) bewees, is Testament ook na 35 jaar nog steeds een van de beste thrash metal-bands ter wereld.

2. Fleddy Melculy, zondag, 22.45u

Testament sluit het hoofdpodium af, maar het echte slotakkoord van AMF zal voor Fleddy Melculy in de Marquee zijn. Wie de band op Graspop zag, weet waar Fleddy live voor staat: feestje. Ondanks de – zeer grappige – teksten in het Nederlands kan deze band stilaan overigens ook op interesse uit het buitenland rekenen.

3. Nile, zaterdag, 22.45u

Een legendarische band in de death metal-scene. Deze Amerikanen zijn niet zo vaak te zien in ons land, dus wees er zeker bij op zaterdag, als ze de eerste AMF-dag op het hoofdpodium afsluiten.

4. Leng Tch’e, zaterdag, 15.45u

Leng Tch’e stond op de allereerste Antwerp Metal Fest in 2013. In 2018 keert deze grind-band terug om het Bouckenborgh Park te verwoesten. Een van de favoriete bands van Max Cavalera!

5. Hard Resistance, zondag, 20.30u

Na 24 jaar en vijf platen houdt dé Belgische hardcoretrots ermee op. Hun allerlaatste optreden: zondag op AMF.

6. Bathsheba, zondag, 18.20u

AMF 2018 lijkt wel een ideale plek om afscheid te nemen, want naast Hard Resistance houdt ook Bathsheba het voor bekeken. Jammer, want hun plaat ‘Servus’ had internationale klasse en kreeg bijgevolg in het buitenland uitstekende kritieken.

7. De AMF All Star Band, zaterdag, 24u

AMF heeft al jaren zijn eigen festivalband: de AMF All Star Band – bestaande uit muzikanten die op het festival optreden of opgetreden hebben – brengt allerlei metalklassiekers. De setlist wordt steeds tot het laatst geheimgehouden. Maar we gokken op: Slayer, Pantera en andere Motörheads.

8. I Am Morbid, zondag, 19.20u

I Am Morbid is de band van David Vincent, zanger en bassist van Morbid Angel tijdens de hoogdagen van die Amerikaanse death metal-band. Zo is hij te horen op het intussen klassieke album ‘Altars Of Madness’ (1989). Samen met dat andere ex-lid van Morbid Angel, drummer Tim Yeung, en twee gitaristen speelt Vincent alle klassieke Morbid Angel-nummers uit de periode 1989-1995 onder de vlag I Am Morbid.

9. Off The Cross, zaterdag, 21.40u

“Een opvallend sterk debuut”, schreven we over ‘Divided Kingdom’ (2016) van Off The Cross. Anderhalf jaar later speelde deze Antwerpse band al onder meer op Graspop en Epic Metal Fest. Dit weekend staan ze voor de tweede keer op AMF. Daarna vertrekken ze op Europese tournee met Doyle.

10. Bark, zaterdag, 19.40u

Intussen al een gevestigde waarde in de Vlaamse scene, deze band die lekker vuig klinkt en met ‘Like Humans Do’ vorig jaar een sterke tweede plaat uitbracht.

Tickets voor AMF 2018 zijn tot vrijdag 24u in voorverkoop via www.antwerpmetalfest.be. Ook aan de kassa zullen er tickets zijn.

MEER OVER Metal Maniac