© rr

Antwerpse dermatoloog schuldig bevonden aan het toebrengen van slagen en verwondingen

De voormalige dermatoloog T.H. van het Klina-ziekenhuis is schuldig bevonden aan het toebrengen van slagen en verwondingen. Dat hij racistische motieven had, acht de rechtbank niet bewezen.

vdaa

H. wordt ook vrijgesproken voor de bedreigingen die hij zou hebben geuit. De rechtbank verleent hem de gunst van de opschorting (eenvoudige schuldigverklaring, zonder straf). De dermatoloog moet de patiënt die hij had geduwd wel een schadevergoeding van 465 euro betalen.

Gemiste afspraak

De aanleiding voor het incident op 18 januari 2017 was de gemiste afspraak van een Afrikaanse patiënt waarvoor de beklaagde vergoed wilde worden. De man weigerde hem te betalen en begon luid te bellen naar zijn zus. De beklaagde wond zich op, omdat de man niet wilde vertrekken en hij met een wachtkamer vol patiënten zat.

“Mijn cliënt hoefde het geld al niet meer en wilde gewoon verder werken. Hij riep er een bewakingsagent bij en zei opnieuw tegen de man dat hij moest vertrekken, terwijl hij diens portefeuille en gsm van zijn bureau nam. De patiënt greep hem bij de hand en dat was voor mijn cliënt de druppel. Hij gaf hem een duw, wat hij niet had mogen doen”, zei advocaat John Maes namens de dermatoloog.

De Afrikaanse man knalde met zijn nek tegen een bed en was vijf dagen arbeidsongeschikt. Hij eiste een provisionele schadevergoeding van 5.000 euro en de aanstelling van een deskundige, omdat hij nog altijd hinder ondervindt.

De beklaagde had tijdens het incident racistische opmerkingen gemaakt, waardoor de procureur meende dat de slagen racistisch gemotiveerd waren. De beklaagde ontkende dat met klem.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio