© Belga

Twee jongens (13 en 15 jaar) bekennen dat ze met stenen gooiden naar treinen in Brussel

Twee jongens van 13 en 15 jaar hebben bekend dat ze met stenen gooiden op treinen en sporen in Brussel-Noord. Dat gebeurde zowel dinsdag- als woensdagavond. Dat meldt het parket van Brussel.

rrln

De politie pakte aanvankelijk drie minderjarigen op voor de feiten, maar uit camerabeelden bleek dat één van hen er niets mee te maken had. Hij werd daarop vrijgelaten. De twee andere jongens (van 13 en 15 jaar) werden verhoord en bekenden de stenen te hebben gegooid.

Zowel dinsdag- als woensdagavond gooiden jongeren stenen vanaf een brug op de sporen en naar treinen. Daardoor lag het treinverkeer tussen Brussel-Noord en Schaarbeek beide avonden een tijdlang stil.

Ouders geschrokken

Ook de ouders van de tieners werden verhoord. Ze zijn geschrokken van de daden van hun kinderen. Beide jongens zijn onbekend bij het gerecht.

Na verhoor werden de jongens in vrijheid gesteld. Ze moeten zich evenwel vrijdag opnieuw met hun ouders aanbieden bij de procureur des Konings. Er zal dan beslist worden welk gevolg aan beide dossiers wordt gegeven.