© Jan Van der Perre

Verkeersdrukte verwacht door uittocht vakantie: “Neem voldoende fris water mee”

Er is geen effect van de spoorstaking te merken op de Vlaamse snelwegen deze vrijdagochtend omstreeks 08.30 uur. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Later in de vrijdagvoormiddag wordt wel drukker verkeer verwacht door de uittocht voor de grote vakantie. Het Verkeerscentrum geeft automobilisten de raad mee om voldoende fris water in de auto te hebben, voor het geval ze in files terechtkomen.

doro

Om 08.30 uur stond er 90 km file op de Vlaamse snelwegen. “Dat is minder dan de 160 kilometer file die we op andere werkdagen hebben, maar de vrijdag is nu eenmaal de dag met de minst lange ochtendfiles van de week op onze wegen”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Er waren vrijdagochtend vroeg twee ongevallen ter hoogte van Jette, eentje op de binnenring en eentje op de buitenring, die leidden tot files op die plaats en voorts stond er ook opnieuw een file op het einde van de E40 vanuit de richting van Gent door de werken aan de Leopold-II-tunnel. “De file staat vandaag tot in Ternat, gisteren nog tot in Aalst”, zegt Bruyninckx. “Ze is dus wat korter, maar wat de wachttijd betreft maakt het weinig verschil: je staat er sowieso een uur aan te schuiven.”

Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht dat het in de loop van de voormiddag erg druk gaat worden op onze snelwegen door de uittocht voor de zomervakantie. “Wie de weg op moet, neemt bij deze hoge temperaturen best voldoende fris water mee aan boord voor het geval men in een file verzeilt”, geeft Bruyninckx nog mee als advies.