© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© Jvdp

© Jan Van der Perre

1 / 4

Politie moet fandorp op Scheldekaaien opnieuw afsluiten

Opnieuw heeft de politie het Antwerpse fandorp op de kaaien moeten afsluiten wegens een te grote toeloop voor de match van de Rode Duivels tegen Engeland. Honderden supporters moesten afdruipen of bleven wachten tot de rust in de hoop dat er dan veel vertrekkers zouden zijn. Sommigen kropen op hekken of muren om toch nog iets te zien, maar daar bleef het bij.

dh

In de uitverkochte vipruimte van het fandorp kreeg je voor 139 euro een perfect zicht met walking dinner erbij en voor wie wat bijbetaalde een ijsgekoelde fles Pommery. Iemand van de stadsadministratie wist er te vertellen dat de stad groen licht zou geven voor ‘het plan B’ van de organisatoren: het uitbreiden van het terrein op de kaaien met nog zeker één bijkomend groot scherm.

Maar voor de wedstrijd begin volgende week zou dat waarschijnlijk nog niet lukken. “Er komt heel wat bij kijken voor de veiligheid en de logistiek.” En dan is het natuurlijk altijd afwachten of de Belgen zullen winnen en verder gaan.

Er zou op de kaaien een maximale capaciteit van 25.000 toeschouwers zijn. “Dan plaatsen we één of misschien twee bijkomende mobiele schermen, in het verlengde van elkaar, die we alleen de dag van de match opstellen”, zegt iemand van de organisatie.

“De buurtbewoners moeten voor die dag dan hun auto elders parkeren, maar de stad zou ervoor kunnen zorgen dat dit gratis kan, bijvoorbeeld aan de andere kant hier onder de hangars.”

MEER OVER WK in Antwerpen