Verkiezingen 2018 - Wilrijk

© BELGA

Sp.a Wilrijk wil tram tot op de Bist

Vlaams Parlementslid en Antwerps gemeenteraadslid Güler Turan trekt de lijst van sp.a in Wilrijk. Op twee komt OCMW- en districtsraadslid Johan Peeters. Districtsraadslid Hicham El Mzairh sluit de top drie af op de Wilrijkse sp.a-lijst.

svw

Ook de speerpunten van het kiesprogramma voor de districtsraadsverkiezing op 14 oktober zijn bekend. De nadruk ligt op mobiliteit en verkeersveiligheid.

“Het dossier van de tramdoortrekking moet uit het slop, en kan voor Wilrijk een absolute meerwaarde betekenen”, zegt Peeters. “De tram moet tot op de Bist rijden. Vervuilend busverkeer kan zo voor een groot stuk overbodig gemaakt worden. Fietsers krijgen van ons meer ruimte, en in alle wijken moeten de deelfietsen Velo en deelauto’s binnen handbereik zijn.”

Sp.a herhaalt dat de nieuwe verbrandingsoven Isvag niet in Wilrijk thuishoort. “Isvag moet weg van de huidige locatie, daar zullen wij een breekpunt van blijven maken”, zegt Peeters.

Naast mobiliteit is ook het sociaal beleid een belangrijk thema voor Turan en Peeters. De partij wil een sociaal restaurant in Wilrijk. Dat de Kinderboerderij in private handen is, stoot sp.a tegen de borst.

“De privé-experimenten van de voorbije periode hebben aangetoond dat dát niet de juiste weg is”, zegt Turan. “En de openbare pleinen, zoals het Michel Willemsplein en de Bist, moeten levendiger worden, en ontmoetingsplaatsen zijn.”

Betrokken bij het beleid

De bewoners moeten meer bij het beleid betrokken worden. Dat zal onder meer gebeuren door de districtsraad toegankelijker te maken via een vragenronde voor geïnteresseerde burgers. De zittingen moeten ook live te volgen zijn via internet.

De zo goed als volledige lijst en het kiesprogramma zal zondag op een algemene ledenraad worden gestemd. Lijsttrekster Turan is blij met de diversiteit onder de kandidaten. Bovendien zouden er ook enkele onafhankelijken op de Wilrijkse sp.a-lijst staan.

Turan verhuisde onlangs van Berchem naar Wilrijk. “Met Johan Peeters en mezelf koppelen we ervaring aan ervaring”, zegt Turan. “We gaan resoluut voor een nieuw, verfrissend beleid, waarbij elke Wilrijkenaar telt. Johan kent zijn dossiers als geen ander, en ook ik wil het voortouw nemen in een aantal materies die door de hogere overheden stiefmoederlijk behandeld worden.”

Verkiezingsnieuws