© Victoriano Moreno

Antwerpse Ring kleurt al vroeg donkerrood: komt dit door wedstrijd van Rode Duivels?

Er staat meer dan 200 kilometer file in Vlaanderen en de trend is volgens het Vlaams Verkeerscentrum stijgend. Ook de Antwerpse Ring kleurt donderdagavond donkerrood. Zijn al die mensen al naar huis vertrokken om vanavond naar de Rode Duivels te gaan kijken? “Mooi weer leidt altijd tot meer verkeer”, zegt Peter Bruninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

nkdr, rdc

Donderdag omstreeks 17 uur staat er 215 kilometer file op de hoofdwegen in Vlaanderen. “Dat is uitzonderlijk”, zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Bovendien is de trend stijgend.

“We hebben een heel drukke namiddag gehad op de baan”, zo verklaart Peter de vroege drukte op onze wegen. “En dat leidt nu tot een drukke avondspits. Daarnaast zijn er hier en daar een paar incidenten geweest en is het mooi weer, dat leidt altijd tot meer verkeer.”

Van een record spreken ze bij het Verkeerscentrum nog niet, en of dit dat het gevolg is van de nakende match van de Rode Duivels, dat kunnen ze ook niet zeggen. Bij de match tegen Panama was het Rode-Duiveleffect wel merkbaar, maar die vond dan ook al om 16 uur plaats. Vanavond spelen de Duivels pas om 20 uur.

Verkeer Antwerpen: actuele verkeersinformatie

Meer nieuws