‘Vettigste feesje van ’t Stad’ maakt naam waar

De examens zijn voorbij en dan doet een mens al eens iets zots om de stress van zich af te schudden. Zo’n 700 jongeren dansten zich woensdagavond in Zappa helemaal in het zweet op de schuimfuif van ’t Vettigste feesje van ’t Stad. De beelden spreken alvast voor zich.

De ingrediënten van het Vettigste Feesje zijn vrij eenvoudig: u eens goed verkleden en dansen op de foutste muziek die je je kan indenken. Alle remmen los met andere woorden. Voeg daar nog een schuimmachine aan toe en de ambiance is verzekerd. Organisatoren Christophe Balloey (23) en Wout Van de Venster (24) doen dit al zo’n drietal jaar en blikken ook nu tevreden terug. “Het was een topavond, met heel goede sfeer. Het ging er gek en wat wild aan toe, maar dan wel zonder een enkel incident.”

Het duo blikt intussen vooruit naar hun volgende evenement. “Dat zal in november zijn, en iedereen moet in badjas komen, dat lijkt ons een fijn concept! Het schuim laten we dan wel achterwege, in de winter kan je de mensen niet kletsnat naar huis sturen.”

Het evenement doet wat denken aan de befaamde festivals van Kamping Kitch, waar alle remmen los gaan en het woord ‘fout’ de lading niet genoeg kan dekken. “Daar hebben we inderdaad wat van onze mosterd gehaald”, zo klinkt het. “Maar we zijn ook al enkele jaren mee bezig met dit concept en het is nog niet ten einde.” Vettigste Feesje van ’t Stad? Zeker een eretitel voor deze organisatoren.

Tips om te Doen!