© BELGA

Drie jaar cel met uitstel voor man die achtjarig meisje betastte

Een 51-jarige Mechelaar is veroordeeld tot drie jaar met probatie-uitstel. De man stond terecht voor zedenfeiten met een achtjarig meisje in Mechelen. De beklaagde gaf wel toe dat hij het kind had betast maar ontkende dat hij haar verkracht heeft.

tdl

F.V. uit Mechelen bracht in april van vorig jaar de nacht door bij een vriend. In het appartement verbleven ook de partner van de bewoner en haar achtjarige dochter. Blijkbaar had F.V. de avond voordien alcohol en drugs gebruikt. “In de loop van de nacht is hij naar de woonkamer gegaan, waar zijn vriend en het dochtertje lagen te slapen. Hij heeft het kind aangeraakt aan het achterwerk en zelfs haar broek uitgetrokken om haar te betasten”, zei openbaar aanklager Ken Van Hoogenbemt. “Nadien heeft hij met een stukje toiletpapier getracht om het meisje anaal te penetreren. Vandaar dat wij hem ook vervolgen voor verkrachting.”

Tegen de man werd zes jaar cel gevorderd. Advocaat Steff Stevens gaf toe dat F.V. flink over de schreef is geweest door het kind te betasten. “Maar van verkrachting is er geen sprake”, foeterde hij. “Dat hij het kind heeft aangeraakt is enorm laakbaar en niet goed te praten. Maar nergens is er ook maar één bewijs dat hij haar gepenetreerd heeft. Meer nog, het kind had altijd haar onderbroekje aan. Dat heeft hij nooit uitgetrokken.”

De raadsman drong aan op een straf met probatie en met als voorwaarde dat hij in een instelling zou worden opgenomen voor zijn drugs- en alcoholverslaving. De rechter ging op die vraag in en zei dat de man zich residentieel moest laten opnemen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio