© AFP

Gucci bant angora uit collecties

Gucci zal niet langer angora gebruiken in hun collecties. Het Italiaanse modehuis sluit zich daarmee aan bij een lange lijst merken die het materiaal uit hun collecties bannen. Dat schrijft dierenrechtenorganisatie PETA in een persbericht.

lla

“Gucci heeft een belangrijke stap gezet om wreedheid tegen te gaan en hun ontwerpen met angorawol af te zweren”, zegt Tracy Reiman van PETA in de persmededeling. “We moedigen ook andere ontwerpers van grote modehuizen aan om de weg van Gucci te volgen.”

Steeds meer modehuizen zweren het gebruik van angorawol af bij het ontwerpen van hun collecties. Eerder besloten Esprit, Inditex, H&M Group, Gap Inc en WE afscheid te nemen van angorawol. Het Britse Asos ging zelfs nog een stapje verder en gooide ook zijde, veren en kasjmier uit zijn collectie.

Het gebruik van angorawol ligt al enkele jaren onder vuur nadat schokkende filmpjes opdoken over het kweken van angorakonijnen. Op de beelden was te zien hoe medewerkers op gewelddadige wijze de wol van de huid trekken terwijl de dieren het uitschreeuwen van de pijn.

NIET TE MISSEN