© EPA-EFE

Drie mensen komen om bij explosie op zolder van woning in Bremen

Bij een explosie in een huis in Bremen zijn woensdagnacht drie mensen om het leven gekomen. De slachtoffers zijn een 41-jarige moeder, haar 7-jarige zoon en een 70-jarige vrouw die levenloos uit een aanpalend huis geborgen werd. Een politiewoordvoerster ging er donderdagmorgen niet van uit dat nog andere mensen vermist werden. De oorzaak van de ontploffing was niet meteen duidelijk.

Rond 04.30 uur werden buren in het stadsdeel Huchting in hun slaap opgeschrikt door een luide knal, zei de woordvoerder van de brandweer, Michael Richartz. Op de zolder van een huis had zich een explosie voorgedaan. Het huis was helemaal vernield. Een aangrenzend huis ging volgens de politie ook in vlammen op.

© AP

De explosie was zo krachtig dat brokstukken tot 50 meter ver werden geslingerd. “Zoiets heb ik nog niet gezien”, zei de woordvoerder van de brandweer.

Wonder

Ook andere woningen werden zwaar beschadigd. “Dat hun bewoners niet gewond raakten, is bijna een wonder”, aldus de woordvoerder.

De gerechtelijke politie zoekt uit wat de oorzaak van de ontploffing was. De politie evacueerde uit voorzorg de bewoners van alle woningen in een straal van honderd meter. De brandweer was met een zeventigtal manschappen ter plaatse.

© EPA-EFE

© EPA-EFE

© AP

© AP