© Sylvain Liekens

Knip voor Venusstraat maakt schoolomgeving leefbaarder

Naar de Oelegemse vrije basisschool Sint – Lucia in de Venusstraat rijden wordt wellicht vanaf begin 2019 een tikje ingewikkelder want op het kruispunt met de Vincent Goossenslaan komt een knip die het onmogelijk maakt om daar nog in of uit te rijden met een auto.

Sylvain Liekens

Die ingreep valt samen met een nieuwe aanleg van de parkeerzone voor het parochiecentrum. De kostprijs voor de heraanleg van dat gedeelte van de Venusstraat wordt geraamd op goed 450.000 euro en de schepen voor openbare werken Fernand Bossaerts (CD&V) denkt dat de ingreep zal gebeuren in het najaar of de eerste maanden van 2019.

“Op de parkeerruimte voor het parochiecentrum komen er enkele plekken bij en ook een elektrische laadpaal. Voor de school creëren we een verkeersvrije ruimte met brede voetpaden zodat ouders daar makkelijker met elkaar kunnen praten. De knip op het kruispunt wordt niet enkel met een verkeersbod afgedwongen, we zullen er ook paaltjes zetten die het onmogelijk maken om de Venusstraat in te rijden vanaf de Vincent Goossenslaan. We zullen met diverse kleuren werken wat het voor iedereen erg duidelijk zal maken. Om eventueel bussen toch tot voor de school te laten rijden is even gedacht aan verdwijnpaaltjes maar dat systeem is te duur en niet altijd bedrijfszeker. Grote bussen zullen via de Schildesteenweg en dan achterwaarts de Venusstraat in moeten. “

Johan De Ryck van NV-A vroeg zich af om de grond voor de parking niet meer eigendom is van de kerkfabriek. “Dat is zo maar er is een overeenkomst dat we daar die parkeerzone mogen opknappen. We zijn blij dat we die grond niet hoeven te kopen en die ingreep komt iedereen ten goede dus is het verantwoord hiervoor gemeenschapsgeld te gebruiken.“ besloot burgemeester Hofmans (Open Vld)

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio