© PhotoNews

Zo ziet de weg naar de halve finale (en finale?) van het WK eruit voor de Rode Duivels

De Rode Duivels speelden tegen Engeland hun laatste groepswedstrijd op het WK. Dankzij een doelpunt van Adnan Januzaj won België en is het groepswinnaar. Zo weten we eindelijk het parcours dat we moeten afleggen om de finale te bereiken. Eén ding staat vast: er zal veel gereisd worden.

vtvn

We vatten hieronder samen hoe het potentiële parcours van de Rode Duivels eruitziet, nu ze hun groep hebben gewonnen.

1/8e finale: Japan - België

maandag 2 juli om 20 uur

Eén stuntzege tegen tien Colombianen volstond om tot in de tweede ronde te raken. Japan moet het vooral hebben van discipline en teamgeest. En doelman Kawashima is op zijn 35ste nog altijd geen toonbeeld van betrouwbaarheid.

Slaagkans: 80%

Kwartfinale: Brazilië - België

vrijdag 6 juli om 20 uur

Bleekjes begonnen met een 1-1 tegen Zwitserland maar tegen Servië toonde de Seleçao waarom ze als de topfavoriet beschouwd worden. Neymar wordt elke match beter. Moeten wel nog voorbij Mexico in de 1/8ste finales.

Slaagkans: 25%

Halve finale: Frankrijk - België

dinsdag 10 juli om 20 uur

Toegegeven: dat Frankrijk in de halve finale raakt, is een gok. Wachten onderweg: het Argentinië van Messi en het Portugal van Ronaldo. Hoe dan ook zal de halve finalist uit dat deel van de tabel zijn plekje niet gestolen hebben.

Slaagkans: 40%

Finale: Spanje - België

zondag 15 juli om 17 uur

Niet de ploeg die je in een finale wil tegenkomen: ervaring plus technisch en tactisch vernuft. Bij het debuut van Martinez in 2016 kregen we nog voetballes. Goed nieuws: wij zijn sterker geworden, de Spanjaarden vooral ouder.

Slaagkans: 40%

Met hun thuisbasis in de Moscow Country Club was het voor de Rode Duivels mooi meegenomen als ze veel in Moskou konden blijven. Maar België won de groep, en moet zo voor de achtste finale tegen Japan al meteen naar Rostov. De kwartfinale wordt dan een reisje naar Kazan en de halve eindstrijd wordt in Sint-Petersburg afgewerkt. Pas in de mogelijke finale is Moskou dan weer de speelstad.

© PhotoNews

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Meer voetbalnieuws