Subsidies voor scholen in Essen, Pulderbos en Merksem

Print
Antwerpen -

59 scholen krijgen van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) huursubsidies om hun schoolgebouwen te vernieuwen. Dat zijn onder meer het Don Bosco Mariaberginstituut in Essen, het Sint-Michielscollege in Brasschaat en het Lucernacollege in Merksem.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits lanceerde eind 2017 een tweede projectoproep voor huursubsidies. Daarmee kunnen scholen hun capaciteit uitbreiden of hun gebouwen vernieuwen. 59 aanvraagdossiers werden goedgekeurd.

Achttien daarvan zijn scholen in de provincie Antwerpen. Het Lucernacollege in Merksem krijgt bijna 400.000 euro voor de huur van een voormalig kantoorgebouw. Buso Pulderbos krijgt 88.000 euro voor de huur van een nieuw schoolgebouw. Ook het Sint-Michielscollege in Brasschaat krijgt huursubsidies (29.279 euro). Het Don Bosco Mariaberginstituut in Essen krijgt 57.903 voor de huur van de nieuwe sporthal.

Deze 59 projecten zullen iets meer dan twintigduizend leerlingen ten goede komen en 3.556 extra plaatsen in de klas creëren. Alle dossiers samen omvatten 129.018 vierkante meter nieuwe of te vernieuwen gebouwen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio