© EPA

Portugese topclub ontslaat coach na amper negen dagen en nul wedstrijden

Amper negen dagen na zijn aanstelling is Sinisa Mihajlovic ontslagen als trainer van het Portugese Sporting. Zijn aanstelling was nog een beleidsdaad van toenmalig voorzitter Bruno de Carvalho, maar diens opvolger José Sousa Cintra wil niet met de Serviër verder.

“We hebben beslist een einde te maken aan zijn testperiode en het contract stop te zetten”, verklaarde Sousa Cintra woensdag tijdens een persmoment van de club. “We gaan onmiddellijk op zoek naar een nieuwe trainer. We hopen hem maandag voor te stellen.”

Sinisa Mihajlovic werd op 18 juni voorgesteld door Bruno de Carvalho en kreeg een contract voor drie jaar. Maar vijf dagen later besliste de algemene vergadering van de topclub uit Lissabon de voorzitter af te zetten.

Sporting, geroemd om zijn jeugdopleiding waaruit onder meer Cristiano Ronaldo voortkwam, verkeert al een hele tijd in crisis. Midden mei kwam alles in een stroomversnelling toen een groep supporters enkele spelers en leden van de staf aanviel. Na dat incident beslisten meerdere spelers en trainer Jorge Jesus eenzijdig hun contract te verbreken.

Meer sportnieuws