© Archiefbeeld DV

Rechter geeft gsm-dief vijftig uur werkstraf

Madalin-Ionut R., een dertigjarige Roemeen, is schuldig bevonden aan de diefstal van gsm’s bij Dreamland in Mechelen. Ondanks de bewijzen ontkent hij in alle toonaarden de diefstal te hebben gepleegd.

Leo De Nijn

De man stal twee gsm-toestellen, ter waarde van 398 euro. “De beklaagde pleegde in februari 2017 de feiten op een zeer vernuftige wijze. Zo haalde hij, vlak voor sluitingstijd, de dozen uit de rekken en ging de toestellen op twee verschillende locaties in de winkel uit hun originele verpakking halen. Op de camerabeelden is duidelijk te zien hoe R. de toestellen steelt. Hij is ook niet aan zijn proefstuk. De beklaagde wil de feiten echter niet toegeven. “Ik heb de telefoons uit de dozen gehaald, en was van plan om ze te kopen, maar omdat het personeel niet vriendelijk was heb ik ze meteen in de rekken achtergelaten”, beweerde R.

Rechter Vanhoonacker geloofde R. niet en veroordeelde hem tot 800 euro boete en vijftig uur werkstraf. “U bent met opzet kort voor sluiting de winkel binnen gegaan, zodat de bedienden pas ’s anderendaags de lege verpakkingen hebben gevonden.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio