© BELGA

Inspiratieloos en te tam Antwerp wint wel tweede oefenpot

Antwerp kon ook zijn tweede wedstrijd van de nog jonge voorbereiding met succes afronden. Maar een partij om bij te beginnen likkebaarden werd het zeker niet. In en tegen Brasschaat ging een lange tijd matig spelende en te inspiratieloze Great Old uiteindelijk wel nog met 1-4 winnen.

StDr

Antwerp trad aan zonder Borges, die tijdens de ochtendtraining een contractuur in de kuit had opgelopen en nu enkele dagen individueel traint. De testende Janvier was nog steeds van de partij. En coach Laszlo Bölöni overschouwde zijn troepen - net als vorige zomer - vanuit de tribune, met naast hem zijn assistent Wim De Decker.

Na nog geen vijf minuten was Nazaryna al dicht bij de 0-1, terwijl Rodrigues laag naast mikte. Toen diezelfde Rodrigues zijn tweede knal op Van Mirlo zag belanden, was Owusu er als de kippen bij om de rebound te verzilveren: 0-1. Op het halfuur mocht Haroun rustig zijn gangetje gaan van de Brasschaatse defensie. Nazaryna moest nog enkel zijn rechter tegen het leer zetten: 0-2.

Na de rust net als vorige week vrijdag weer heel wat wissels. Maar wervelend werd het zeker niet. Antwerp pingelde veel te veel voor het doel van de thuisploeg, die dan maar zelf profiteerde van een slechte terugspeelbal van Yatabaré: 1-2. De Great Old ging er zeker niet beter door spelen en kreeg er maar geen vuur in. Integendeel. De mot zat er te lang goed in, zodat de tweedeprovincialer zo lekker in de wedstrijd kon blijven en tot een kwartier voor tijd hoop mocht koesteren. Jaadi probeerde nog wel vanuit de tweede lijn, maar ook die schuchtere poging leverde niets op. Ook het doelhout stond een keer in de weg. Uiteindelijk kon de vrijstaande Mendy met het hoofd nog voor een beetje eer zorgen. Antwerp dan toch een beetje wakker, met Jaadi die nog een keer de neus aan het venster stak. Niangadou klokte af op 1-4.

BRASSCHAAT - ANTWERP 1 - 4

ANTWERP eerste helft: Bolat, Buta, Ghandri, Van Damme, Janvier, Haroun, Hairemans, Nazaryna, Bolingi, Rodrigues, Owusu.

ANTWERP tweede helft: Teunckens, Janvier, Ghandri, Van Damme, Hairemans, Yatabaré, Siani, Niangadou, Jaadi, Bernier, Mendy.

Doelpunten: 12’ Owusu 0-1, 32’ Nazaryna 0-2, 52’ Haesendonckx 1-2, 76’ Mendy 1-3, 78’ Niangadou 1-4.

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws