Jongeren gooien opnieuw met stenen op sporen in Brussel-Noord: treinverkeer hervat, maar verstoord

Voor de tweede dag op rij hebben jongeren vanaf een brug stenen gegooid naar voorbijrijdende treinen in Brussel-Noord. Het treinverkeer tussen Brussel-Noord en Schaarbeek is inmiddels hervat, maar “reizigers moeten rekening houden met zeker een half uur vertraging”.

rrln

Het treinverkeer vanuit Brussel-Noord lag woensdagavond tussen 19.45 uur en 20.10 uur opnieuw volledig stil in noordelijke en oostelijke richting door jongeren die stenen gooiden, meldt Infrabel. Dat gebeurde vanaf dezelfde brug als dinsdagavond. Toen lag het treinverkeer bijna anderhalf uur stil.

De politie ging naar de plaats van het incident. “Daar werd niemand aangetroffen”, meldt woordvoerder Thomas Baeken. “Er is geen schade aan de infrastructuur dus het is weer veilig om te rijden.”

Het incident heeft wel vertragingen tot gevolg. “Reizigers moeten zeker aan het begin rekening houden met een vertraging van 30 minuten, die ongeveer een uur tot twee uur zal aanhouden.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.