© Walter Saenen - WAS

Antwerpse StartupVillage leverde al 61 extra jobs en 9 miljoen euro aan investeringen op

De groeibedrijfjes die het voorbije jaar hun intrek hebben genomen in de nieuwe StartupVillage van de stad Antwerpen, hebben samen al 61 nieuwe werknemers aangenomen. Dat heeft de stad bekendgemaakt. “Elk bedrijf kan ook stevige groeicijfers voorleggen, van 35 tot 600 procent”, zegt schepen van Economie Caroline Bastiaens (CD&V). “Ook wat opgehaald kapitaal betreft doen ze het heel goed, met minstens 9 miljoen euro aan investeringen.”

De StartupVillage in de Lange Gasthuisstraat is een hub die tijdelijke, betaalbare kantoorruimte aanbiedt aan beloftevolle Antwerpse digitale groeibedrijven, acceleratoren en andere start-up-partners. “Om te kunnen groeien hebben beloftevolle start-ups het geld en de ruimte nodig om aan onderzoek, ontwikkeling, productie en marketing te doen”, zegt Bastiaens. “StartupVillage is voor hen dan ook een ideale oplossing. Hiermee geven we een zetje aan het bruisende ecosysteem in de stad van intussen al meer dan 400 start-ups.”

De bedrijfjes die een plaats kregen in de StartupVillage waren als laureaten uit een selectieprocedure gekomen en groeien in principe na enkele jaren door naar een andere, grotere locatie. Onder meer Datylon, EyeSee, Playpass, POM, Senso2Me en SurveyAnyPlace namen er hun intrek, naast acceleratoren Netwerk Ondernemen en The Cofoundry, incubator Blue Health Innovation Center, het onderzoekscentrum imec en de business- en evenementenlounge De Serre.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio