Gemeenteraadslid Marleen Van den Eynde (Vlaams Belang) overleden

In het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen (UZA) is Marleen Van den Eynde, gemeenteraadslid voor Vlaams Belang in Kontich, op 52-jarige leeftijd overleden. Ze maakte al sinds 1995 deel uit van de gemeenteraad en was van 1999 tot 2014 ook actief op Vlaams niveau.

Vrijdag was ze opgenomen in het ziekenhuis, waar artsen nog een ingreep uitvoerden. Maar dat heeft niet mogen baten. De politica voerde al jaren een verbeten strijd tegen kanker, al komt haar overlijden toch onverwacht, zowel bij vriend als tegenstander. Ook bij oud-burgemeester Luc Blommaerts (CD&V), die jaren met haar in de gemeenteraad zat.

“Ik ben verrast en erg geschrokken. Mijn gedachten gaan in de eerste plaats naar haar familie, voor wie het een zwaar verlies is. Maar ook in de politiek zal ze zeker en vast gemist worden. Hoewel we niet dezelfde politieke overtuiging deelden, heb ik Marleen altijd gekend als een gedreven en consequent iemand die op een constructieve manier oppositie voerde.”

Marleen Van den Eynde laat een man en twee kinderen achter. De uitvaartplechtigheid vindt komende zaterdag om 12.45u plaats in de aula Chrysant in Wilrijk.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio