© Dirk Kerstens

Nieuw park Eksterlaer moet van Deurne-Zuid aantrekkelijke woonbuurt maken

In Deurne is woensdag Park Eksterlaer officieel ingehuldigd, een bijna 3 hectare grote groene ruimte waarrond een gelijknamige nieuwbouwwijk wordt gebouwd. Er is onder meer een speeltuin, een lange waterbuffer en een multifunctioneel sportveld voorzien. Het eindresultaat moet de komende jaren van Deurne-Zuid een aantrekkelijke woonbuurt maken.

Het ontwikkelingsproject Eksterlaer omvat 580 wooneenheden, waaronder eengezinswoningen en vier appartementsgebouwen. Er is ook plaats voor sociale huur- en koopwoningen en een woonzorgcentrum. De wijk wordt autoluw en er komt een ondergrondse parking. De eerste werken startten al in 2016, maar het hele project zal pas in 2028 volledig afgerond zijn.

In het park werden al gras, paden en een waterbuffer van enkele honderden meters lang aangelegd en ook de speeltuigen en een fiets- en voetgangersbrug - een compositiebrug - over het water zijn er al. De bomen worden dit najaar geplant.

“Nu het park aangelegd is, hebben we een mijlpaal bereikt in een buurt die volop aan het herleven is”, vindt burgemeester Bart De Wever (N-VA). “Met de ontwikkeling van Eksterlaer, de werken aan de Herentalsebaan en de Arenawijk, zet de transformatie van Deurne Zuid zich de komende jaren verder.”

www.eksterlaer.be

© Dirk Kerstens

© Dirk Kerstens

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio