© Dirk Vertommen

© Dirk Vertommen

© Dirk Vertommen

© Dirk Vertommen

© Dirk Vertommen

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Mechelse zomerkermis pakt uit met prikkelarme namiddag

De zomerkermis op de Mechelse Grote Markt is vandaag van start gegaan. Nog tot en met dinsdag 10 juli blijven de attracties en kramen staan. Nieuw is een prikkelarme namiddag voor mensen die niet goed tegen flikkerende lichtjes en luide muziek kunnen.

Sven Van Haezendonck

Meer dan dertig kermiskramers zijn van de partij in de Dijlestad. Een van de nieuwe attracties is een ballenbad. De kermis is tijdens de week zeker open vanaf 14u tot 22u en op zaterdag vanaf 10u.

Voor het eerst wordt ook uitgepakt met een prikkelarme namiddag: morgen donderdag van 13 tot 15u zijn kinderen en senioren daarvoor welkom. Enkele Mechelse scholen zijn daarvoor uitgenodigd. “De flikkerlichtjes worden dan wat gedimd en de muziek speelt enkel op de achtergrond. Dat is normaal ons uithangbord, maar er zijn mensen die iets minder tegen die prikkels kunnen. Voor hen doen we het speciaal even rustiger aan”, legt kermiskramer Steve Severeyns uit.

Volgende week woensdag 4 juli is er een familiedag met verminderde tarieven. Vrijdag 6 juli is er extra animatie met superhelden en prinsessen. De afsluiter is een tombola met mooie prijzen op 10 juli om 19.30u.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio