Opnieuw droevig nieuws voor Planckendael: babyolifant Tarzen overleden

Planckendael heeft na de dood van olifant Qiyo opnieuw een olifant verloren. Het elf weken oude babyolifantje Tarzen is dinsdag gestorven. “We zijn sprakeloos van verdriet”, klinkt het bij Planckendael.

bap

Tarzen was bij zijn geboorte op 11 april reeds bijzonder fragiel door de zwakke gezondheid van zijn moeder Phyo Phyo. Sindsdien is het olifantje er nooit meer bovenop gekomen. Het olifantje zakte dinsdag door zijn poten en kwam niet meer recht. Interventies van dierenarts Francis Vercammen mochten niet meer baten. De olifant was in slaap gevallen en werd niet meer wakker. Dinsdagavond is hij gestorven.

Al voor de dood van moeder Phyo Phyo kreeg Tarzen de afgelopen maanden een papfles om sterker te worden. Om Tarzen te stimuleren om te drinken, werd er lauwwarm water over het hoofd van het dier gesproeid. De inspanningen wierpen de afgelopen weken hun vruchten af: Tarzen dronk goed en vertoonde speelgedrag met de andere jongen Tun Kai en Suki. Maar dinsdag verslechterde dus zijn toestand. Enorm droevig nieuws voor de dierentuin, dat in korte tijd ook Phyo Phyo en Qiyo verloor. Vorige week donderdag ontsnapte leeuwin Rani uit haar kooi en werd ze na twee verdovingspogingen doodgeschoten.

“We hebben alles gedaan om hem erdoor te krijgen”, klinkt het bij Planckendael. “We verzonnen van alles om hem goed te doen drinken wat hij dan ook deed, maar het heeft niet mogen zijn”, aldus coördinator Ben. “We zijn hier steeds heel bang voor geweest, maar hebben ons vastgeklampt aan elk sprankeltje hoop. Nu is het voorbij. We zijn sprakeloos van verdriet.”

MEER OVER Planckendael

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio