© Bokrijk

Fietsen door het Water

Dwars door het water fietsen of wandelen, terwijl je het water kan voelen en ruiken? Dat kan in Bokrijk! Het fietstraject Fietsen door het water ligt aan knooppunt 91 van het Limburgse fietsroutenetwerk en biedt een unieke blik op het vijvergebied ‘De Wijers’. Je rijdt dwars door een vijver en ziet, voelt, ruikt het water en raakt het zelfs aan … zonder een nat pak te krijgen.

Bokrijk

Genieten van het vijverlandschap kan niet alleen van op de fiets … Vanaf 11 juli kan je ook terecht in het info- en rustpunt ‘Zicht op de Wijers’ vlakbij Fietsen door het Water. Hier krijg je meer informatie over de waardevolle omgeving. Je staat er in direct contact met het water: via een laag horizontaal venster kijk je over het wateroppervlak en kan je het vijverleven van dichtbij bewonderen. Een uitkijkplatform tot boven de vijver biedt een weidse blik op de omgeving. In de verte zie je de historische gebouwen van het Openluchtmuseum Bokrijk liggen, waaronder de historische Duiventoren waarin een tweede uitkijkpunt is uitgewerkt. Een speciale trapconstructie aan de buitenzijde van dit geklasseerde torenmonument zorgt ervoor dat je tot op gelijke hoogte met de nok van het gebouw, maar liefst 6 meter hoog, kan klimmen. Van hieruit krijg je vanuit de tegenovergestelde richting een prachtig zicht op de vijvers en de voorbijrijdende fietsers.

Het 550 hectare grote park Bokrijk biedt naast Fietsen door het water heel wat mogelijkheden voor wandelaars en fietsers. Als wandelaar kan je kiezen uit een van de vijf uitgestippelde routes van 1,5 tot 9,5 km. Ben je eerder een fietser? Wel, Bokrijk ligt op knooppunt 71 , 91 en 92 van het Limburgse fietsroutenetwerk. Je kan ook een fiets huren: reserveer vooraf via www.fietsparadijslimburg.be (€ 10,00 per dag).