© Google Street View

Sport Vlaanderen sluit op 1 januari 2019 zwembad in Hofstade

Omdat de noodzakelijke renovatiekosten te hoog oplopen heeft Sport Vlaanderen in samenspraak met de gemeente Zemst beslist om haar zwembad langs de Tervuursesteenweg in Hofstade (Zemst) op 1 januari 2019 te sluiten. Er werd tevens een studie opgestart voor de mogelijke bouw van een nieuw zwembad op het domein, dat Sport Vlaanderen in Hofstade uitbaat en aan de overkant van deze weg ligt.

Uit een studie door een architecten- en ingenieursbureau bleek dat er de komende drie jaar circa 2,5 miljoen euro dient geïnvesteerd worden om deze zweminfrastructuur aan te passen aan de moderne eisen inzake comfort en veiligheid. Het zijn volgens Sport Vlaanderen onverantwoorde kosten die bovendien geen meerwaarde geven aan de huidige exploitatie of functionaliteit van het bad. Volgens Bram Luyten, centrumverantwoordelijke van Sport Vlaanderen Hofstade, zal er in overleg met andere sportfederaties worden nagegaan hoe dit zwembad in de toekomst kan gebruikt worden voor andere sporten.

Er werd tevens een studie opgestart naar de haalbaarheid om een nieuw zwembad te bouwen op het domein in de omgeving van het oude openluchtzwembad. Sport Vlaanderen gaat in tussentijd samen met de gemeente op zoek naar alternatieve zweminfrastructuur voor de 14 clubs en 22 scholen die nu het zwembad gebruiken. Er wordt voor hen daarnaast ook een alternatief sportprogramma uitgewerkt. Het domein biedt immers nog tal van andere sportmogelijkheden, zoals watersportactiviteiten, hoogtouwenparcours, de sport- en gymhal. Voor het zwembadpersoneel wordt binnen Sport Vlaanderen een andere job gezocht.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio