© Bokrijk

© Bokrijk

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De headliners voor kids!

Tijdens de zomervakantie is Bokrijk de bestemming bij uitstek voor een leuke dag uit met de hele familie! Wij zetten de tips voor kids alvast even op een rijtje!

Bokrijk
  1. Elke woensdagnamiddag trakteert het Openluchtmuseum Bokrijk op een stukje figurentheater voor het hele gezin. In samenwerking met OPENDOEK, die de spelers aanzocht, werden verschillende gezelschappen geselecteerd. Wekelijks zal er een ander theatergezelschap te zien zijn. Alle voorstellingen worden in openlucht gespeeld en er worden gezellige dekentjes voorzien om op plaats te nemen.
  2. Wist je dat er maar één persoon echt woont en leeft in het Openluchtmuseum? Dat is de boer van Bokrijk, die dag in dag uit voor de dieren zorgt. De hele zomervakantie lang kan je op maandag om 15 u. met hem mee op stap om er alles over te weten te komen.
  3. Start je weekend helemaal ‘zen’ met een yoga-sessie op zaterdagochtend in het mooie decor van het Openluchtmuseum. Je kan elke zaterdag een les volgen van 10 u. tot 11 u. Voor families zijn er aangepaste sessies van 11.30 u. tot 12 u.
  4. Op 6, 7 en 8 juli kan je jouw witte T-shirt, handdoek of sweater een tweede leven geven door er een uniek stuk van te maken in het gratis zeefdrukatelier van ‘Gezeever’.
  5. 11 juli en 15 augustus is het Modemuseum Antwerpen te gast in Bokrijk met het kinderatelier ‘zachte textielcollages om te kussen’. Je maakt een knotsgek kussen en experimenteert met verschillende soorten textiel en allerhande materialen. Wordt het een zelfportret, een gekke opa of gewoon een heerlijk donzig kussen om in weg te dromen?
  6. Elke zondag staat er een verrassende muzikale act geprogrammeerd in het Openluchtmuseum. Zin om zelf mee te doen? Dat kan tijdens de interactieve muzieksessie van fanfare p’TITs CONS, ‘ klein verbruik’ op zondag 1 juli, de door vakmanschap geïnspireerde songs op Music@Bokrijk - playtime op zondag 8 juli en 19 augustus en de ritmische klanken van Sample the past, create the future van Harald Bauweraerts op zondag 15 juli en zondag 12 augustus.
  7. Zaterdag 21 juli zijn 19 reuzen uit heel Vlaanderen te gast in het Openluchtmuseum in samenwerking met Leca. Een indrukwekkend zicht! Je kan ook terecht in de reuzenstudio voor gratis kinderworkshops rond de reuzencultuur.

Elke week staan er nog extra leuke activiteiten op het programma! Deze vind je in onze Bokrijktips voor deze week!

Meer weten? Check www.bokrijk.be voor het programma van jouw dag van bezoek!