© vrt

Wim Lybaert en Adil El Arbi dit najaar voor ‘De Klas’

Ook dit najaar gaat een aantal Bekende Vlamingen op Eén voor de klas staan. Opvallend is dat Woestijnvis in het tweede seizoen van De Klas ook gezichten van VTM en Vier laat opdraven.

tdl

Een BV mag een dag lesgeven aan jongeren van het vijfde middelbaar: dat is De Klas, een programma van Woestijnvis dat vorig jaar op Eén te zien was. Een uitgelezen kans voor de VRT om een aantal gezichten uit eigen huis uit te spelen, van Philippe Geubels en Lieven Scheire tot Danira Boukhriss, die demonstreerde hoe je de perfecte kus gaf en Erik Van Looy, die zijn lessen afsloot met een taartengevecht.

De reeks haalde tussen de 800.000 en de 1,1 miljoen kijkers, een tweede seizoen lag voor de hand. Dit jaar staat Wim Lybaert van het Eén-programma De Columbus voor de klas, Sven de Leijer van De Ideale Wereld en Karolien Debecker, die radiozender MNM inruilt voor Radio 1. Ook filmmaker Adil El Arbi doet mee, net als seksuologe Goedele Liekens. VTM leent Staf en Mathias Coppens uit, ook Vier- en Vijf- gezicht Jani Kazaltzis mag een dagje langskomen. Tot slot is er Dina Tersago, die als ex-Miss België alvast voor de klas alle make-up van haar gezicht haalt om haar betoog over schoonheid kracht bij te zetten.