© Patrick Hattori, Belga

Mauro nodigt Willy Sommers uit op Pukkelpop: “Je moet alles eens proberen in het leven”

Mauro op Pukkelpop: dat is nauwelijks een verrassing. Mauro die behalve Daan Stuyven en Rik Verheye ook Willy Sommers meebrengt is dat wel. “Allemaal de schuld van Mauro”, lacht de Vlaamse zanger.

stla

Pukkelpop verzoent muzikale werelden. Op donderdag 16 augustus introduceert Jef Neve klassieke muziek op het rockfestival, op zaterdag 18 augustus zijn er Mauro Pawlowski & De Kempenzonen. De opvallendste gast van de voormalige dEUS-gitarist is Willy Sommers.

“Mauro vroeg me inderdaad of ik samen met hem en Daan het podium wilde delen op Pukkelpop. Over dat voorstel moest ik toch even diep nadenken. Marcheert mijn muziek wel op zo’n festival? ‘Willy, het wordt een bom’, verzekerde hij me. Dus hapte ik toe.”

“Ik vind dat je alles moet proberen in het leven. Ik stond nog nooit op een rockfestival, dus beleef ik mijn vuurdoop op mijn 65ste. Naar Kiewit ken ik gelukkig wel de weg, want ik trad al op Rimpelrock op.”

“Helaas zal ik nadien weinig artiesten kunnen meepikken, want ik moet diezelfde avond nog elders optreden. Het hoogseizoen, weet je wel...”

Over de set zelf wil Willy nog niet te veel verklappen. “Achter mij, Mauro en Daan staat een vijftigkoppige brassband, De Kempenzonen uit Tielen. Ook acteur Rik Verheye uit Callboys en onze Eurovisiesongfestivalster Sennek komen langs. Het wordt een geweldig gezellig feest.”

Kent de jeugd de hits van Willy Sommers dan nog? “Absoluut, dat stel ik toch met eigen oren vast. Onlangs trad ik op voor 5.000 jonge mensen in Oudenaarde. Zeven Anjers, Zeven Rozen zongen ze massaal mee, van de eerste tot de laatste noot. En toen ik Als Een Leeuw in een Kooi inzette, ontplofte het plein. In alle bescheidenheid durf ik stellen dat die nummers Vlaams erfgoed zijn, en steeds nieuwe generaties bereiken. Op Pukkelpop zal dat niet anders zijn.”

Mogen we Mauro en Daan dan binnenkort ook op het Schlagerfestival verwachten? “Daar heb ik nog niet aan gedacht, maar dat ga ik zeker vragen. Tenslotte staan de heren nu bij mij in het krijt (lacht).”