Ex beticht van wurgpoging

Arendonk Zingt en Swingt 2017 eindigde voor Joyce B. in een gracht, met haar belager Michael H. (25) bovenop haar. Volgens de jonge vrouw probeerde haar ex-vriend haar te wurgen en te verdrinken. “Deze rechtszaak lost niks op, ze is alleen op geld uit”, reageert de beklaagde.

. (hhm

“Hij probeerde haar te wurgen en hield haar hoofd onder water”, vertelde meester Peter Janssens, de advocaat van slachtoffer Joyce B. “De impact daarvan voor mijn cliënte is enorm: er is niets zo beangstigend dan onder water te worden gehouden.”

Het Openbaar Ministerie (OM) schetste het verloop van de feiten op 14 mei 2017. “De politie werd naar een vechtpartij geroepen, waar de beklaagde een vrouw bij de haren greep. De zaak leek bekoeld, maar een uur later viel diezelfde man de vrouw aan in een gracht. Ook de vriend van het slachtoffer werd aangepakt, de vrouw zelf bleef tien weken arbeidsongeschikt. De aanvaller heeft een agressieprobleem”, klonk het bij het OM, dat twaalf maanden celstraf eist.

De verdediging kon er weinig ­tegen inbrengen, want er waren camerabeelden. “Mijn cliënt had problemen met de nieuwe vriend van zijn ex”, luidde het. “Als ze elkaar tegenkwamen, gebeurde er altijd iets. Maar dat hij haar probeerde te verdrinken, klopt niet. En die wurging is ook niet bewezen.” De verdediging vraagt om probatieopschorting. Vonnis op 25 september

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio