© Bokrijk

© Bokrijk

© Bokrijk

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

50 Vaklui brengen vakmanschap anno 2018

Bokrijk legt de hele zomer de focus op vakmanschap uit het heden, verleden en de toekomst. Wekelijks krijgen bezoekers meer dan 50 makers vanuit Bokrijk maar ook daarbuiten aan het werk te zien. Ze kunnen o.a. zelf meehelpen met de imker (elke dinsdag) of een workshop smeden volgen (elke zondag). Ook kan je elke donderdag op pad met de herboriste of kom je dagelijks de herder tegen.

Bokrijk

Op11 juli en 15 augustus verwelkomt Bokrijk het Modemuseum Antwerpen met het kinderatelier ‘zachte textielcollages om te kussen’. Ook een aantal ontwerpers zijn deze zomer te gast in Bokrijk. Zo is er Lotte Martens op 12 augustus. Zij neemt je mee naar de eeuwenoude techniek van het zeefdrukken en toont je hoe dit ambacht leidt tot hippe stoffen voor Do-It-Yourselvers: duurzaam textielontwerp als gaatje in de markt. Ook Sep Verboom komt langs. Onlangs won Sep de Henry Van De Velde Award voor Young Talent. De jury beschouwt Sep Verboom als een schoolvoorbeeld van wat de ontwerper de dag van vandaag moet zijn: niet alleen maker en bedenker, maar ook inspirator en connector, en natuurlijk: wereldverbeteraar. In Bokrijk gaan ze de uitdaging aan om twee ambachten te laten communiceren op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 augustus, met als resultaat een nieuw product voor de museumshop.

Of wat dacht je van een 3D Keramiek printer van studio Unfold (17 en 31 juli)! De printer volgt een pad en legt rolletjes klei bovenop elkaar om zo een voorwerp te maken. Unfold ontwierp en produceert speciaal voor Bokrijk een beker geprint in Bokrijk en gemaakt met lokale klei. Schoenontwerpster, Kristel Peters, met een passie voor duurzaam ontwerp, maakt speciaal voor Bokrijk een paar schoenen met houten hak bekleed met fungi leder. Vorige maand ging ze aan de slag, i.s.m. Steven Gauwberg van Houtentiek voor deel 1 van het maakproces. Deel 2 kan je ontdekken op vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus.

Meer weten over het hele programma www.bokrijk.be!