© Sylvain Liekens

© Sylvain Liekens

© Sylvain Liekens

© Sylvain Liekens

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Juffen Betty en Liliane worden uitgewuifd

Kleuterjuf Liliane Anthonis en zorgjuf Betty De Bie werden door de collega’s en de 270 leerlingen van de Broechemse school De Springplank feestelijk uitgewuifd. De viering kreeg een groen - wit syndicaal tintje.

Sylvain Liekens

Juf Liliane woont in Schilde. Daar vertrok de limousine en ging het naar Vorselaar waar juf Betty woont. De twee werden samen met hun echtgenoten naar het Broechemse Gemeenteplein gereden waar het viertal de dag begon met een stevig ontbijt in de broodjeszaak bij de kerk.

Ondertussen waren de leerlingen van de lagere school uitgedost met groene vakbondshesjes en stapten ze als in een manifestatie achter het spandoek met de boodschap “Juf Liliane & juf Betty op pensioen,dat is toch niet te doen”. Nietsvermoedende voorbijgangers gingen wellicht uit van een vakbondsactie maar het hele opzet verwijst naar de syndicale activiteiten van de vertrekkende leerkrachten die beiden lange tijd actief waren als syndicaal afgevaardigde.

Betty en Liliane werden dan uitgenodigd om plaats te nemen op een tractor die hen, begeleid door de kinderen, naar school bracht. Onderweg waren er ook overal groen en witte ballonnen opgehangen.

Op de speelplaats mochten de twee dan plaats nemen op een podium waar alvast twee makkelijke ligstoelen waren klaargezet. Na de begroeting door de directeur en een vakbondsafgevaardigde mochten de kleuters en de lagere schoolkinderen hun ingestudeerde nummers opvoeren. Dat deed het tweetal zichtbaar veel plezier en af en toe werd het hen ook wel eens emotioneel te machtig. Zowel Betty als Liliane vrezen het fameuze zwarte gat helemaal niet. “Er is een zesde kleinkind op komst dus ik zal me zeker niet vervelen”zegde Betty waarop Liliane instemmend reageerde.”Bij mij zijn er drie kleinkinderen en verder nog hobby’s zoals basket of petanque. Natuurlijk zullen we hier ook nog wel eens een handje komen helpen. We hebben hier zo’n 35 jaar doodgraag gewerkt maar nu kijken we uit naar andere dingen”besloot Liliane.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio