© Jan Van der Perre

Lof voor overkappingsproject, maar ook bedenkingen bij sp.a en Groen

De Antwerpse afdeling van sp.a noemt het maandag goed nieuws dat een aanzienlijk deel van de beloofde 1,25 miljard euro voor leefbaarheids- en overkappingsprojecten in Antwerpen gaat naar wijken die vandaag weinig groene ruimte hebben en lijden onder lawaai- en milieuhinder. Ook Groen ziet positieve elementen, maar beide oppositiepartijen hebben ook nog hun bedenkingen bij het verdere verloop van het overkappings- en mobiliteitstraject.

Groen heeft onder meer lof voor de overkapping aan de Jan De Voslei, het Scheldebalkon, de Scheldebrug en de geluidsprojecten voor Zwijndrecht en Linkeroever. “Er blijven echter twee fundamentele knelpunten die we uit de weg moeten ruimen om de overkapping vol te laten renderen”, zegt Antwerps lijsttrekker Wouter Van Besien.

“Zolang de Hollandse Knoop in zijn huidige vorm blijft, kan er geen volledige overkapping komen. En de gaten in de overkapping moeten weg. We mogen geen half werk doen.” Groen betreurt ook dat er voorlopig geen Landschapspark Linkeroever komt en vraagt om als volgende stap de overkapping van de zuidelijke ring onder handen te nemen.

Sp.a-lijsttrekker Jinnih Beels vraagt eveneens garanties voor een volledige overkapping van de Antwerpse ring. De socialisten willen ook nog meer investeringen in openbaar vervoer, en dan met name naar de randgemeenten zodat de modal shift naar 50 procent alternatieve vervoersmiddelen kan worden gemaakt.

MEER OVER Ringland

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio