© BELGA

Bondscoach De Weert verkent WK-parcours met Wellens en De Vuyst, geen Campenaerts door hersenschudding

Bondscoach Kevin De Weert heeft maandag, samen met Tim Wellens en Sofie De Vuyst, het parcours van het WK wielrennen in het Oostenrijkse Innsbruck verkend. Tijdritspecialist Victor Campenaerts gaf forfait voor de verkenning, hij liep zondag tijdens het BK in Binche een hersenschudding op bij een val.

De delegatie vertrok maandag en verkende het parcours van de wegwedstrijd vandaag. Dinsdag wordt deze tocht opnieuw afgelegd, net als het parcours van de tijdrit. Nadien vliegt de delegatie terug naar België. De verschillende wedstrijden van het WK wielrennen staan van 22 tot 30 september op de planning.

Campenaerts toonde zich zondag na het BK op Instagram boos over zijn valpartij, die veroorzaakt werd door een dronken supporter. “Ik had goede benen vandaag, maar jammer genoeg eindigde mijn wedstrijd met een valpartij door een dronken toeschouwer op de weg. De grote publieke opkomst was fantastisch, maar blijf alsjeblieft aan de kant van de weg staan”, liet de Antwerpenaar optekenen. Campenaerts pakte vorige week donderdag in Anzegem nog zijn tweede Belgische titel in het tijdrijden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer sportnieuws