© Kioni Papadopoulos

Drie minderjarigen opgepakt voor overvallen op restaurant Brutal

Zeven maanden na de gewapende overval op restaurant Brutal in de Kerkstraat, konden drie verdachten geïdentificeerd worden. Dat bevestigt het Antwerps parket. “Twee van hen waren op het moment van de feiten 17 jaar oud, de derde slechts 16 jaar”, zegt parketwoordvoerster Sylvie Van Baden.

brip, sare

LEES OOK: Duo pleegt gewapende overval op vol restaurant: klanten moeten op de grond gaan liggen

Het gaat om twee Belgen en een Nederlander. Ze wonen alle drie in het Antwerpse. De verdachten kwamen op 22 september 2017 gewapend en gemaskerd restaurant Brutal binnen, toen er nog redelijk veel klanten aanwezig waren. De overvallers bedreigden de klanten en het personeel. Ze konden het geld uit de kassa halen en vluchtten weg. De buit bedroeg 400 euro.

Twee van de drie minderjarigen worden ook verdacht van een gelijkaardige overval een dag later, in hotel Van Der Valk in Borgerhout. Ook toen bedreigden twee personen met een bivakmuts het baliepersoneel, om nadien te vluchten.

LEES OOK: Gewapende overval in hotel in Borgerhout, daags na overval in restaurant Brutal

“Het drietal was reeds gekend bij het gerecht. Een van de minderjarigen werd inmiddels uit handen gegeven door de jeugdrechter. Hij bevindt zich momenteel in voorlopige hechtenis”, aldus Van Baden.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio