© Photo News

Jan Vertonghen: “Engeland een van de meest indrukwekkende teams dit WK”

De Rode Duivels zijn maandag hun voorbereiding gestart op het slotduel van de groepsfase van donderdag tegen Engeland, waarin enkel de groepswinst nog op het spel staat. Enkele spelingen van het lot hebben er echter voor gezorgd dat beide landen er beter aan doen om tweede te worden.

Engeland toont zich op dit WK sterker dan verwacht en maakte indruk tegen een weliswaar erg zwak Panama. 6-1 was daar de niet eens overdreven eindstand, bij de rust stonden er forfaitcijfers op het scorebord. “Ik heb de doelpunten van die wedstrijd bekeken. Engeland is volgens mij een van de meest indrukwekkende teams op dit WK. Zes van hun acht doelpunten kwamen tot stand uit stilstaande fases. We schatten hen dan ook hoog in: we kennen alle spelers en hun ambities. Dit Engeland is een van de favorieten voor het WK”, bekende Jan Vertonghen maandag in Dedovsk.

De verdediger van Tottenham Hotspur zal donderdag waarschijnlijk gespaard worden omdat hij met een gele kaart achter zijn naam staat en er dus schorsingsgevaar is. “Dat valt natuurlijk te overwegen”, bleef Vertonghen wat op de vlakte.

“Tegen Engeland spelen is bijzonder, want ik ken veel van die jongens aangezien ik al jaren in Engeland zit. Ik ben hier echter niet om speciaal tegen hen te spelen. Het is een wedstrijd waar al veel over gezegd en geschreven is, gelukkig zijn beide landen al gekwalificeerd en is de druk er dus wat af. Ik heb ook behoorlijk wat contact met mijn Spurs-ploegmaats, meer dan de vorige toernooien. Je probeert elkaar te steunen wanneer het kan.” .

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Meer voetbalnieuws