Niet slank en niet perfect: bij dit modellenbureau in New York moet je vooral uniek zijn

Het New Yorkse modellenbureau Zandwagon is er een als geen ander. In het bestand geen dames en heren met standaard maten, wel mensen met lichamen die niet voldoen aan de strenge perfectienormen in de mode-industrie. Diversiteit op haar best, zeg maar.

vwh

Bij Zandwagon hebben de medewerkers er hun missie van gemaakt om mensen met verschillende lichaamsvormen op te nemen in hun klantenbestand. Iedereen mag zich aanmelden, ongeacht zijn of haar leeftijd, grootte, kleur en genderidentiteit. De doel van dit bureau naast ‘echte’ mensen in bladen te zien verschijnen? De modellen aanmoedigen om zichzelf en hun unieke uiterlijk te omarmen.

© IG

“Iedereen is een uniek individu. Het komt erop neer om het gordijn te laten vallen en aan de wereld te tonen wie je echt bent”, zegt de oprichter van het bureau Kayvon Zand in een reactie aan Teen Vogue. “Dat werkt echt inspirerend. Kom, wees jezelf en vertel je verhaal.”

© IG

© IG

De Instagrampagina van Zandwagon toont het concept van het bureau met sprankelende foto’s van mensen die gewoon heerlijk zichzelf zijn. Van een vrouw met een beenprothese tot mensen met verschillende huidkleuren en een maatje meer: hier telt iedereen mee.

© IG

© IG

NIET TE MISSEN