© BELGA

Klant laadt winkelkar voor 1.093,59 euro vol in Albert Heijn en rekent één flesje cola aan bij zelfscan

Een halve kilo kalfsoester, zes flessen Lanson Brut-champagne, garnalen, ossenhaas, kaasjes, een koekenpan, toiletpapier… Een klant van Albert Heijn was onlangs duidelijk van plan een uitgebreid diner te houden. Ervoor betalen stond dan weer niet op de agenda. De man had er immers niet beter op gevonden dan maar één flesje cola aan te rekenen bij de zelfscan.

nadb

De klant van een Albert Heijn-vestiging in de regio Den Haag scande maar één flesje cola in en liep daarna met een uitpuilende winkelkar naar buiten. Hij dacht een uitgebreid diner te gaan voorbereiden voor een spotprijsje. Maar het winkelpersoneel kreeg hem in de gaten.

“Dat valt natuurlijk op”, zegt een officier van Justitie in Den Haag. De man werd bij de kraag gevat en alles in zijn winkelkarretje werd alsnog gescand. Uiteindelijk bleken alle producten goed te zijn voor een rekening van 1.093,59 euro.

De rechter zal zich dinsdag over de zaak buigen. De identiteit van de verdachte is niet bekendgemaakt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Misbruik

Omdat er vaak misbruik wordt gemaakt van de zelfscan, hebben winkelketens verschillende algoritmes ontwikkeld die dieven moeten helpen vatten. Dat berichtte NRC onlangs.

Wie bijvoorbeeld lang in een winkel rondloopt, maar weinig aanrekent, wordt door het algoritme als verdacht gemarkeerd.

Nu in het nieuws