© BELGA

René Trost nieuwe trainer van Lierse Kempenzonen, Van Kerckhoven T2

Maandagmiddag stelde Lierse Kempenzonen zijn nieuwe trainer voor. Dat werd zoals zaterdag reeds gemeld de Nederlander René Trost. De aanstelling van de nieuwe hoofdcoach brengt meteen ook Nico Van Kerckhoven terug naar het Lisp. Het boegbeeld zal de rol van assistent op zich nemen.

kugu

Trost tekende voor twee seizoen bij Lierse Kempenzonen. Van Kerckhoven wordt assistent-coach met een contract voor onbepaalde duur. Carl Engelen is aangetrokken als keeperstrainer.

Trost: “Ik herken nog enkele gezichten”

“Ik herken nog enkele gezichten van toen ik hier een paar jaar geleden aan de slag was als trainer. Dit is dus terug een beetje thuiskomen”, begon René Trost. “Wat was ik 12 jaar geleden apetrots toen ik trainer werd van Lierse. Zij hadden enkele jaren daarvoor nog in de Champions League gespeeld en daar mocht ik dan coach worden. Het werd een apart jaar. Ik redde de club van de degradatie maar daarna lukte het niet meer met de scheiding tot gevolg. En nu ben ik hier weer op het Lisp”.

René Trost bleef het reilen en zeilen bij Lierse na zijn ontslag wel verder volgen. “Ik hield zelfs veelvuldig contact met mensen van Lierse. Ik was hier vorig jaar enkele keren in het stadion aanwezig maar dat had dan te maken met mijn job als scout. Ik was echt aangedaan toen ik vernam dat Lierse plots failliet werd verklaard. Ik heb toen wat rondgebeld en enkele mensen een hart onder de riem gestoken. Ik hoorde ook over de heropbouw van de club. Dat wekte mijn interesse wel want het nieuwe Lierse zou toch ook over een coach moeten beschikken? En ik had weer enorm veel zin om als trainer aan de slag te gaan”, vervolgde René Trost

Lierse Kempenzonen zat samen aan tafel met René Trost en de overeenkomst was snel rond. “Denk nu niet dat ik zelf de stap gezet heb om mijn kandidatuur in te dienen. Neen, de vraag of ik trainer wou worden kwam van de club uit. En ik ben die uitdaging aangegaan. Ik geloof in dit nieuwe verhaal. Samen met Nico Van Kerckhoven wil ik hier iets zeer moois opzetten. Ik ga er met Nico voor zorgen dat het nieuwe Lierse terug staat waar het hoort te staan en dat is in hoogste afdeling natuurlijk. Een club met zo’n rijke geschiedenis hoort daar zonder meer thuis. Ik ken de spelers niet echt goed maar met de steun en kennis van de mensen rond mij zal dat snel wel het geval zijn”, verduidelijkte René Trost.

Oefenprogramma

Lierse Kempenzonen start op maandag 23 juli de trainingen. Donderdag 19 en vrijdag 20 juli staan er medische testen gepland. De club laat bovendien weten dat de abonnementenverkoop op 29 juni om 12.00u van start gaat.

Het oefenprogramma: 25 juli 19.30u: Lierse Kempenzonen – Westerlo (terrein VC Herentals); 28 juli: nog te bepalen oefenmatch, 1 augustus 19.30u: Hasselt – Lierse Kempenzonen; 4 augustus 19.00u: Vosselaar – Lierse Kempenzonen; 8 augustus 19.30u: FC Duffel – Lierse Kempenzonen; 11 augustus: Croky Cup; 13 tot en met 16 augustus: oefenkamp; 18 augustus: Croky Cup of oefenmatch; 22 augustus 19.30u: Lierse Kempenzonen – Hoogstraten (terrein Oosterzonen), 25 augustus: Croky Cup of oefenmatch.

© rtv

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws