© rr

17 jaar cel voor man die Kevin Castro doodstak op Antwerpse Suikerrui

De man die drie jaar geleden Kevin Castro doodstak tijdens een avondje stappen in Antwerpen, is veroordeeld tot 17 jaar cel. Jose Guillermo Mora werd over de hele lijn schuldig bevonden.

vdaa

Kevin Castro werd in de nacht van 3 op 4 oktober 2014 doodgestoken tijdens een avondje stappen in Antwerpen. De aanleiding voor de steekpartij was een ruzie die ontstaan was voor danscafé ‘Cuba Bella’ in de Grote Pieter Potstraat. De discussie verplaatste zich naar de Suikerrui, waar het tot een schermutseling kwam. Kevin Castro kreeg daarbij een messteek in het hart. Op camerabeelden was te zien hoe de dader wegrende. Hij werd geïdentificeerd als Jose Guillermo Mora.

© rr

Maandag werd de man veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeventien jaar. Zelfverdediging, het belangrijkste verweer van de beklaagde, werd niet weerhouden door de rechtbank.

De rechtbank erkent dat Mora bij de vechtpartij in de Grote Pieter Potstraat nog slachtoffer was, omdat hij belaagd werd door mensen die hem sloegen met broeksriemen. Daarna is Mora teruggekeerd met een mes, en heeft hij een van zijn belagers, slachtoffer Kevin Castro, doodgestoken met het mes. Volgens de rechtbank blijkt daaruit de voorbedachte rade en de intentie tot doden.

De beklaagde was niet aanwezig bij het voorlezen van het vonnis. Door de aanhoudende staking van de cipiers, kunnen er geen gedetineerden worden overgebracht naar de rechtbanken.

© rr

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio