© Photo News

DISCUSSIE. Moeten de Rode Duivels mikken op de tweede plaats en niet voluit gaan tegen Engeland?

Elke rechtgeaarde voetbalfan keek al reikhalzend uit naar de klepper België - Engeland, dé absolute topaffiche van de laatste speeldag in de eerste ronde op dit WK. Maar mogelijk draait de partij uit op een sof, als zowel de Rode Duivels als de Three Lions de wedstrijd gaan beschouwen als een halve oefenpot en beiden een veredeld B-team in stelling brengen.

Zowel Engeland als België hadden geen kind aan Panama en Tunesië en zijn na twee speeldagen al geplaatst voor de 1/8ste finales op het WK. In een onderling duel mogen ze donderdag uitmaken wie eerste en wie tweede wordt in poule G.

Als eerste eindigen is misschien een mooie kers op de taart en zal nog eens een extra boost geven aan het al huizenhoge zelfvertrouwen, maar meer ook niet, integendeel. Heel wat analisten stellen dat bondscoach Roberto Martinez maar beter wat kernspelers rust geeft en zelfs moet speculeren op een tweede plaats omdat dat vreemd genoeg voordelen zou opleveren. Het levert de Duivels een extra rustdag op en vooral; drie van de vier wedstrijden zal België in dat geval in Moskou mogen afwerken, wat de Duivels een soort van thuisvoordeel kan opleveren.

LEES OOK. Waarom Rode Duivels donderdag eigenlijk beter verliezen van Engeland

Vindt u dat de Duivels er donderdag best een snipperdag van mogen maken en zich moeten sparen voor het verdere verloop van het tornooi? Of moeten ze toch voluit voor de zege gaan tegen Engeland en hun beste elftal aan de aftrap brengen?

LEES OOK. België met veredelde B-ploeg tegen Engeland: deze Rode Duivels mogen hopen op speelkansen

Stuur hieronder uw reactie door, een selectie van de reacties publiceren we morgen in de krant.

Nu in het nieuws