© Politie Balen-Dessel-Mol

Uitstroom Graspop verloopt vrij rustig

De uitstroom van Graspop Metal Meeting verloopt maandagochtend vrij rustig. In Retie waren er wel wat verkeersopstoppingen.

JaTi

Na melding van een verkeersopstopping in Retie besliste de politie Balen-Dessel-Mol om meer wagens om te leiden via Geel. Nog tot 14 uur rijden er pendelbussen naar het station van Mol en naar de Kiss & Ride in Dessel.

Graspop Metal Meeting mag terugblikken op een recordeditie die 200.000 bezoekers lokte. Met twee primeurs: voor het eerst duurde het metalfestival in de Kempen vier dagen en was het nog voor de eerste gitaarsolo volledig uitverkocht. “Met de sterke affiche hadden we wel op een vol huis gehoopt. We hadden het geluk dat de grote namen onderweg niet afhaakten, zoals wel eens gebeurt in het genre. De voorbije jaren zijn we er enkele keren dichtbij geweest maar ditmaal is het ons gelukt.”

Volgend jaar wordt teruggegrepen naar de formule van een driedaags festival. Al blijft de deur op een kier staan om nog eens een vierde festivaldag in te lassen. De editie 2019 van Graspop Metal Meeting vindt zeker opnieuw plaats op de vertrouwde locatie in Dessel. Het contract loopt tot en met volgend jaar. De verdere toekomst is nog onbekend. Zowel een verlenging van de huidige locatie als een verhuizing behoort tot de mogelijkheden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio